Blaabjerg
Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag

TV: tirsdag d. 5. juli 2022

Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag

TV: tirsdag d. 5. juli 2022

DR1

05:25  

Udsendelsesophør
Udsendelsesophør

05:30  

Frilandshaven (8:8)
Frilandshaven (8:8) Grønlangkålsbed og vinterklargøring. I udekøkkenet laver Anne Hjernøe sin version af grønlangkål. Jørgen Skouboe høster alle grøntsagerne og gør buskrydderen, motorsaven og plæneklipperen klar til vinteren. Sendt første gang 19.10.08

06:00  

Timian, tonic og tomater II (7:8)
Timian, tonic og tomater II (7:8) Svensk madserie fra 2019. (Timjan, tupp & tårta) Dagens gæstekok er Karin Fransson, som byder på to af sine yndlingsopskrifter. Zeina bager det klassiske svenske bagværk Rimbo-bullar, mens Lisa tilbereder en modern udgave af klassikeren kylling i karry.

07:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

07:15  

Explainer - Lynetteholmen
Explainer - Lynetteholmen København bygger en ny bydel - en kæmpestor kunstig halvø ved navn Lynetteholm. Det er et af de største byggerier i Danmarkshistorien, og halvøen skal løse tre problemer i København. Men Lynetteholm har også fået massiv kritik. Bliv klogere på, hvad Lynetteholm er i videoen her.

07:25  

Et helt menneske: New year, new me
Et helt menneske: New year, new me Efter seks års ventetid skal Frederikke gennemgå sin kønsbekræftende operation og endegyldigt sige farvel til sin mandekrop. Spørgsmålet er, om det gør hende til et mere helt menneske. Astas forældre begynder at overveje Astas kommende pubertet. Skal de sige ja, hvis hun får tilbudt hormonbehandling, eller skal de vente? DR har i en årrække fulgt to familier med et transkønnet barn. Hvilke udfordringer møder de som piger født i en drengekrop? Og hvordan er det for forældrene, når deres søn viser sig at være en datter? "Et helt menneske" er en programserie om kønsidentitet, hvordan man som familie tackler livet med et transkønnet barn og om at blive accepteret som den, man er. Tilrettelæggelse: Kristian Krog Kæmsgaard og Anne Herlin Kamstrup.

07:55  

Aftenshowet
Aftenshowet DR1s journalistiske talkshow direkte fra Rådhuspladsen i København.

08:50  

Min elefantfamilie (2:2)
Min elefantfamilie (2:2) Naturprogram fra BBC fra 2016. (Elephant Family and Me) I Tsavo-nationalparken i Kenya er naturfotografen Gordon Buchanan kommet helt tæt på en flok elefanter. Elefanter hører til de farligste af de vilde dyr i Afrika, men sammen med den lokale ekspert Benjamin Kyalo, lykkes det til fods at komme helt tæt på elefantungen Wiwa og hendes familie. En ny unge, Gawa, er kommet til verden. Hvad betyder det for overlevelsen for den stadig unge Wiwa?

DR2

07:40  

Deadline
Deadline Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier.

08:00  

P2 Radioavisen
P2 Radioavisen

08:05  

Morgenandagten på DR2
Morgenandagten på DR2

08:30  

Hvis vægge kunne tale (1:8)
Hvis vægge kunne tale (1:8) Svensk reportageserie fra 2016. (Det sitter i väggarna) Hvad ved du om det hus, du bor i? Hvem har boet der før dig, og har det altid set ud, som det gør i dag? Kan du sætte det i stand og samtidig bevare de originale detaljer? Historiker Christopher O'Regan og bygningskonservator Erika Åberg hjælper både med at finde tilbage til stedets historie og med gode råd om, hvordan man restaurerer på den helt rigtige måde. Efter 30 års tornerosesøvn er det tid til, at en fin slægtsgård i Häckelsäng uden for Gävle skal have nye ejere. Emma Norelius har netop arvet huset, som hun hele sit liv har betragtet som sit drømmehjem. Christopher går i gang med at grave dybt i historien for at give nyt liv til Emmas slægtninge, mens Erika Åberg vil starte med at opdatere husets funkiskøkken til moderne standarder.

TVR

05:00  

Pingu
Pingu

05:10  

Den lille prinsesse IV
Den lille prinsesse IV

05:20  

Sultne bjørne
Sultne bjørne

05:30  

Ramasjang Mysteriet IV (9)
Ramasjang Mysteriet IV (9) Onkel Reje er i problemer! Der er simpelthen en fræk skurk, der har stjålet hans hat. Men hvordan er det dog sket? Den er nemlig blevet snuppet, mens han var ude at sejle. Det er et sandt mysterium... Heldigvis får Kristian hjælp af Kornelius - mon de kan fange skurken?

06:00  

Ernest & Celestine (24)
Ernest & Celestine (24)

06:15  

Sarah og And (12)
Sarah og And (12)

06:20  

Luk op Luk i - FLOV
Luk op Luk i - FLOV Hvornår har Katrine været mest flov? Katrine Bille og Thomas Buttenschøn lukker op for alle de mærkelige følelser, vi har i os. Gennem musik, grin og børnenes gode råd bliver vi klogere på følelser, og hvordan vi håndterer dem. Denne gang handler det om at være flov.

06:40  

Beccas venner
Beccas venner

06:50  

Hey Duggee
Hey Duggee

07:00  

Op og hop (4)
Op og hop (4) Nu skal du Op og hop. Kig med ind i Ramasjangs gymnastiksal og se hvordan du får gang i kroppen. Det gælder om at have det sjovt og få bevæget sig en helt masse, når Ramasjangs værter finder på gode øvelser. Uanset om du står i din stue eller på dit værelse kan du være med. For værterne i Ramasjang vil have alle i gang. Denne gang med Kalle, der laver rockgymnastik.

07:10  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:10  

Simon II
Simon II

07:10  

Simon II
Simon II

07:10  

Simon II
Simon II

07:10  

Simon II
Simon II

07:15  

Simon II
Simon II

07:17  

Simon II
Simon II

07:17  

Simon II
Simon II

07:17  

Simon II
Simon II

07:17  

Simon II
Simon II

07:20  

Bluey
Bluey

07:30  

Motor Mille på maskintur (2)
Motor Mille på maskintur (2) Motor Mille elsker at køre i store maskiner. Men hun har aldrig lært at køre en vaske ægte Monster Truck. Det skal vise sig ikke at være det nemmeste, så Motor Mille er nødt til at lære, hvordan man kører sådan en krabat og øve sig.

07:45  

Paddington
Paddington

08:00  

Ziggys sporvogn
Ziggys sporvogn

08:10  

Vidundervovsen Vaffel (57)
Vidundervovsen Vaffel (57)

08:20  

Venner eller uvenner (4:6)
Venner eller uvenner (4:6) Oskar har fundet et vandhul til Frølle, men duer det mon? Og hvorfor ender en hyggelig gamingaftale med Minecraft-vennerne i kaos, surhed - og kast med Ipaden?

08:30  

Quizdyrene II (1) - Grisen Peanut
Quizdyrene II (1) - Grisen Peanut Quizværten Stefan har igen bevæbnet sig med mikrofonen, der kan oversætte dyrelyde til menneskesprog. Denne gang er det grisen Peanut, der får fem spørgsmål om elefanter og chancen for at vinde en flot præmie. Peanut er i højt humør og kommer godt fra start. Men da hun får problemer med nogle spørgsmål undervejs, og trætheden samtidig melder sig, så synes hun ikke det er så sjovt at quizze længere. Så spørgsmålet er, om hun kan samle kræfterne til det sidste spørgsmål, hvor hun skal huske teksten til "Elefantens Vuggevise"?

08:40  

Hørmehunden
Hørmehunden

08:50  

Gigantosaurus
Gigantosaurus

08:55  

Gigantosaurus
Gigantosaurus

 
DR1

09:50  

Redningshundene (6:8)
Redningshundene (6:8) Norsk dokumentarserie fra 2022. (Redningshundene) I december 2020 vågnede indbyggerne i den lille norske by Gjerdrum op til et sandt mareridt. I løbet af natten var byen blevet ramt af et enormt jordskred. Flere hundeførere og deres redningshunde rykkede ud for at hjælpe.

09:50  

Redningshundene (5:8)
Redningshundene (5:8) Norsk dokumentarserie fra 2022. (Redningshundene) To skiløbere savnes efter et sneskred i Troms. Susanne og Marit tager deres hunde med ud til ulykkesstedet for at lede efter skiløberne sammen med andre redningsfolk.

09:50  

Redningshundene (4:8)
Redningshundene (4:8) Norsk dokumentarserie fra 2022. (Redningshundene) Det var godt vejr, da 70-årige Johan tog båden ud, men da Trine og Baloo tager ud til Øygarden for at lede efter ham, er det voldsomt stormvejr.

10:30  

Auktionshuset II (1)
Auktionshuset II (1) Auktionshuset samler hele 4 generationer i Bredgade, når der skal prøves kræfter med den moderne teknologi. Jesper Bruun Rasmussen tester et nyt koncept - Live Bidding sammen med sin søn, Frederik. Mens hans datter, Alexa kan læne sig tilbage og nyde auktionen som gæst. Hun er på barsel og har taget sin lille datter og kommende mulige arving til Auktionshuset, Maxima med på auktion. Auktionshusets ur-ekspert, Kristian Haagen tager den lange tur fra København til Lolland i jagten på nogle helt unikke ure, der kan indbringe gode hammerslag. Men ureksperten bliver sat på noget af en prøve af urenes ejer, så det kræver en rigtig god vurdering at få lov til at tage urene med hjem. I Auktionshusets skranke kommer følelserne frem når et søskende par rydder op i deres afdøde mors sager og en ung mand rydder op i sit kærlighedsliv. Velkommen til Auktionhuset.

11:00  

Guld i Købstæderne - Nykøbing Falster
Guld i Købstæderne - Nykøbing Falster Guld i Købstæderne besøger i løbet af sommeren fem danske byer med den særlige købstadsstatus. Denne gang gælder det Nykøbing på Falster. På Katedralskolen står nogle af landets dygtigste eksperter klar til at vurdere gæsternes antikviteter og arvestykker. Bl.a. kigger de nærmere på to gamle kinesiske Buddhaer fra Ming-dynastiet og en sølvskål, der viser sig at være noget helt andet end først antaget. Cecilie Nielsen, programmets vært, tager cyklen ud til nogle af byens seværdigheder. Bl.a. får vi forklaringen på, hvorfor den russiske præsident Putin har førsteret til at købe et bestemt hus i Nykøbing. Når gæsterne har fået deres ting vurderet, har de mulighed for at få dem solgt. Tre professionelle opkøbere kæmper om at få de bedste ting med hjem, men kun hvis sælgeren er tilfreds med buddet, kan der laves en handel. Denne gang byder opkøberne hinanden op i kampen om at få en baby støbt i bronze med hjem, og et helt unikt sølvkaffestel fra Georg Jensen.

11:00  

Guld i Købstæderne - Horsens II
Guld i Købstæderne - Horsens II Guld i Købstæderne besøger fem danske byer, der alle er berettigede til den særlige købstadsstatus. Denne gang gælder det Horsens. Her står nogle af landets dygtigste eksperter klar til at informere og vurdere de mange ting, som gæsterne har med. Blandt andet kigger de nærmere på et russisk kroningsbæger og to skeer, som en guldgraver har taget med hjem fra Amerika. Når tingene er vurderet, er der chance for en handel. Tre professionelle opkøbere med penge på lommen står klar til at byde hinanden op i kampen om at få de bedste ting med hjem. Men kun hvis sælgeren er tilfreds med buddet, skifter tingene ejer. Opkøberne byder blandt andet på et italiensk guldarmbånd. Og en vaskeægte højdespringer - en lysestage købt for 10 kroner på et loppemarked. Cecilie Nielsen, programmets vært, cykler rundt i byen og finder de gode historier. Hun besøger blandt andet det tidligere fængsel, hvor hun selv prøver kræfter med den økse, der blev brugt til den sidste henrettelse i Danmark.

11:00  

Guld i Købstæderne - Horsens
Guld i Købstæderne - Horsens Guld i Købstæderne rykker i løbet af sommeren ud til fem danske byer med den helt særlige købstadsstatus. Denne gang gælder det Horsens. I Håndværkerforeningens smukke sal står nogle af Danmarks dygtigste eksperter klar til at vurdere de mange arvestykker, antikviteter og andre klenodier, som gæsterne har med. Blandt andet sætter de pris på en stor russisk isbjørn. Og vi får den helt usædvanlige og tragiske historie om et rationeringskrus fra en tysk koncentrationslejr. Til stede i salen er også tre professionelle opkøbere. Når tingene er blevet vurderet har de mulighed for at byde på genstandene. Opkøberne byder hinanden op, men kun hvis sælgeren er tilfreds med buddet, bliver der handlet. Opkøberne kæmper blandt andet om at få en helt unik guldring fra Hans Hansen med hjem. Cecilie Nielsen, programmets vært, kigger nærmere på nogle af byens særlige kendetegn. Blandt andet undersøger hun, om gågaden virkelig er så bred, som byen praler med.

DR2

09:30  

Århundredets vidner
Århundredets vidner De fattiges børn. I 1905 fik Danmark den første lov om børneforsorg. Staten ville have kontrol med "forsømte , forvildede og forbryderiske børn", som det dengang hed. Helt frem til 1958 var denne lov grundlaget for samfundets behandling af de fattiges børn. Det blev til 53 år hvor børneforsorg var lig med hård disciplin og mangel på kærlighed. Det er Asta, Ole, Lis og Carl Åge idner på. For på trods af forskelle i både tid og sted, er deres historier meget enslydende.

10:05  

Århundredets vidner
Århundredets vidner Værelse 39 - Costa del sol. En historie om den tid, hvor charterturismen tog fart og det blev muligt for de fleste danskere at rejse ud og opleve verden. Vi møder blandt andre et ægtepar, som de sidste 35 år har boet på det samme hotel på den spanske solkyst, og hvert år ønsket at bo på det samme værelse nummer 39.

10:45  

Taxa (19:56)
Taxa (19:56) Dansk dramaserie fra 1998. Lotte er blevet fængslet efter drabet på Claus, og de beviser, der kunne underbygge, at hun handlede i selvforsvar er tilsyneladende forsvundet - imens er Fie gået i baglås, selv om både Mike og Stine prøver at hjælpe. På Krone-Taxa er der store problemer med de nye vognmænd - og så står Verner igen ansigt til ansigt med Kirsten. Medvirkende: John Hahn-Petersen, Margrethe Koytu, Anders W. Berthelsen, Trine Dyrholm, Pernille Højmark, Peter Gantzler, Pia Vieth, Jesper Lohmann, Peter Mygind, Leif Sylvester, Zlatko Buric, Ann Eleonora Jørgensen, Laura Christensen, Helge Scheuer, Bent Mejding, Birthe Neumann, Torben Jensen, Claus Bue, Jens Jørn Spottag, Benny Hansen, Dorte Højsted, Henrik Larsen, Thomas Vilstrup, Ole Lemmeke, Sophie Louise Lauring og Søren Spanning. Manuskript: Adam Price og Stig Thorsboe. Instruktion: Jørn Faurschou. Foto: Henrik Jongdahl, dff. Scenografi: Kirsten Koch. Musik: Jacob Groth.

11:25  

Taxa (20:56)
Taxa (20:56) Dansk dramaserie fra 1998. Lotte er anklaget for drabet på Claus, og retssagen er startet - selv om Nina har taget over som hendes forsvarer, er anklageren godt på vej til at overbevise nævningene om, at Lotte ikke handlede i nødværge. På Krone-Taxa accelererer konflikten med de nye vognmænd - hvem er det, der øver hærværk på deres vogne? Medvirkende: John Hahn-Petersen, Margrethe Koytu, Anders W. Berthelsen, Trine Dyrholm, Pernille Højmark, Peter Gantzler, Pia Vieth, Jesper Lohmann, Peter Mygind, Leif Sylvester, Zlatko Buric, Ann Eleonora Jørgensen, Ole Lemmeke, Laura Christensen, Troels II Munk, Claus Bue, Torben Jensen, Benny Hansen, Dorte Højsted, Jens Jørn Spottag, Birthe Neumann, Christine La Cour, Jens Zacho Boye og Jørn Faurschou. Manuskript: Søren Sveistrup og Stig Thorsboe. Instruktion: Jørn Faurschou. Foto: Henrik Jongdahl, dff. Scenografi: Kirsten Koch. Musik: Jacob Groth.

TVR

09:05  

Dino-ranchen
Dino-ranchen

09:20  

Landet for længe siden
Landet for længe siden Amerikansk tegnefilm med dansk tale. Følg med Lillefod og de andre dinosaurusser på eventyr for millioner af år siden - længe før menneskene, da kæmpeøglerne og deres børn befolkede vores jord!

09:40  

Så er der tegnefilm
Så er der tegnefilm

10:05  

Kasper og Sofie (5)
Kasper og Sofie (5)

10:20  

Kika og Bob (7)
Kika og Bob (7) Pigen Kika og brandmanden Bob drager på fantastiske eventyr.

10:35  

Pyjamasheltene II (43)
Pyjamasheltene II (43)

10:45  

Gå din vej, Enhjørning
Gå din vej, Enhjørning

10:55  

Gå din vej, Enhjørning
Gå din vej, Enhjørning

11:10  

Onkel Rejes Sørøvershow (7)
Onkel Rejes Sørøvershow (7) Onkel Reje og Brille får besøg på sørøverskibet af Linus, der skal med på skattejagt. Se om de finder Sørøver Jørgens forsvundne gulddiamantring, så de kan få guldskatten af ægte chokolade. Mød også Den Skæggede Havfrue og se om Linus og Onkel Reje kan vinde over Kaptajn Alex og Brian i sørøverkarate. Medvirkende: Mads Geertsen, Brian Lykke. Instruktion: Jesper Rofelt

11:30  

Bamselægen - Pippa skal syes (9)
Bamselægen - Pippa skal syes (9) I dag kører Sandra ud i sin bamselance for at hente Milla, som har en sød lille bamse-fugl. Den hedder Pippa, og den har fået en flænge i vingen,

11:50  

Apollos røverhistorier
Apollos røverhistorier

DR1

12:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

12:15  

Bonderøven 2020: Forårssysler og vingesus
Bonderøven 2020: Forårssysler og vingesus I denne episode af Bonderøven: Selvom foråret ikke har meldt sin ankomst endnu, kan Frank ikke vente, med at tage de første spadestik til forspiring. Og så har han brugt sit vinterhi på at lægge helt nye planer om et miljøvenligt kæmpeprojekt, der kræver en tur til Vestjylland.

12:15  

Bonderøven 2019 - Kajsas Julegave
Bonderøven 2019 - Kajsas Julegave Julen nærmer sig med hastige skridt også hos Frank og familien på Kastaniegården. De fleste julegaver er i hus. Men der er en meget vigtig julegave, der mangler. Frank vil nemlig lave en hundekurv til familiens nye medlem Kajsa. Hundekurven skal laves af løbbinding, et gammelt håndværk, som Frank lige skal lære først. Samtidig er det også et gensyn med hyggelige øjeblikke fra året der er gået på Kastaniegården.

12:15  

Bonderøven 2019 (16:16) - Af med hovedet og velbekomme
Bonderøven 2019 (16:16) - Af med hovedet og velbekomme Frank er på hjemmebane, når tre gæs, en landand og en moskusand går fra at være en del af dagligdagen på Kastaniegården til at blive en del af indholdet i fryseren. Til gengæld er han på udebane, når det gælder dyrkning af quinoa og amarant. Familien kan ikke lide quinoaen, og det er umuligt at få sand ud af de bittesmå amarantfrø.

12:45  

Nak & Æd - Polsk Mikado
Nak & Æd - Polsk Mikado Et kort udklip fra Polen. Jørgen og Nikolaj spiller polsk mikado - og taberen skal drikke et shot bacon-vodka.

13:55  

Hammerslag 2019 - Københavnerne rykker sydpå
Hammerslag 2019 - Københavnerne rykker sydpå Hvad gør københavnerne, når deres lejlighed bliver for lille? De flytter selvfølgelig sydpå. Men hvor meget mere bolig, kan du så få for pengene, når du siger farvel til storbyen? Det finder vi ud af, når Hold Øst og Vest skal gætte salgspriser på Sydsjælland. I Næstved skal vi se et charmerende bindingsværkshus fra 1894, og så lægger vi vejen forbi Faxe og en villa med rigeligt med plads, og så slutter vi af i landlige omgivelser med et gammelt landsted, hvor hele tre generationer flytter sammen. Vært: Christian Degn

14:40  

Kender Du Typen? 2019 - med mælk og medaljer
Kender Du Typen? 2019 - med mælk og medaljer Hvem er det, der løber rundt i en Midtjysk plantage og skyder efter hinanden, hygger med mælk og chokolade og skifter bil, når den gamle er beskidt? Livsstilseksperterne Anne Glad Wagner og Flemming Møldrup kommer på en usædvanlig opgave, når de skal finde frem til ikke bare én, men to kendte hovedpersoner i Kender Du Typen? Vært: Mads Steffensen

DR2

12:05  

Det vilde Mexico (1:3)
Det vilde Mexico (1:3) Naturprogram fra BBC fra 2017. (Wild Mexico) Mexico er et kæmpe land. Mere end 3.200 kilometer langt og domineret af bjergkæden, Sierra Madre. Bevæger man sig langs dens stenede ryg, oplever man en forbløffende mangfoldighed af dyr og planter, fra sorte bjørne og orkide-bier til quelzal-fugle og millioner af monark-sommerfugle.

12:50  

Det vilde Mexico (2:3)
Det vilde Mexico (2:3) Naturprogram fra BBC fra 2017. (Wild Mexico) Mayaernes oldgamle templer knejser stadig over skovene på Yucatan-halvøen, der er fuld af jaguarer, aber og farverige, tropiske fugle. Skovene er fulde af af hemmeligheder og med en stor fugtig underverden, som stadig er ved at blive udforsket, fordi den er den væsentligste grund til, at dyr og mennesker kan overleve den tørre årstid.

13:45  

Den klassiske musikquiz (8:8)
Den klassiske musikquiz (8:8) Phillip Faber er den veloplagte vært, der forsøger at holde styr på de to holdkaptajner Frederik Cilius og Mathias Hammer. Med sig har de Katrine Gislinge, Søren Schauser, John Kruse og Eva Marie Rasmussen. DR SymfoniOrkestret og dirigent Thomas Søndergård står for musikken. Er det muligt ud fra dirigentens gestik at gennemskue, hvad han dirigerer, uden at orkestret spiller til? Hvor svært er det at genkende musik spillet bagfra? Og kan man fremføre orkestermusik på plastikrør?

14:45  

Arkitektens Hjem: Claus Bonderup (3:8)
Arkitektens Hjem: Claus Bonderup (3:8) En mand med en udfordret skæbne. Eva Harlou besøger arkitekten Claus Bonderup i hans skønne hus i haven i Hune, som han byggede sammen med blomstermaleren Anne Just. Claus Bonderup dyrkede den hvide, minimalistiske arkitektur, de stramme akser og de lange linjer - men da han mødte Anne Just, kom der glød og gavmildhed i hans værk. Sendt første gang 15.03.11

TVR

12:05  

Det store Ramasjang Mysterie (7)
Det store Ramasjang Mysterie (7) My, Frede og Kristian finder den lagerhal, hvor skurkene har holdt Kristian fanget, men nogen lokker dem i en fælde. Ved Ramasjang Sendestation er Ronni og Reichardt i gang med at montere bomben. Vil det lykkes skurkene at sprænge Ramasjang i luften?

12:15  

Sovedyr på eventyr II (6) - Slikeventyret
Sovedyr på eventyr II (6) - Slikeventyret Rosa besøger Nicholas, der bor i et højhus, hvorfra han kan kigge op på månen og stjernerne i sin stjernekikkert. Nicholas' sovedyr Hunni er god til at snuse sig frem til ting. Især slik. Så i eventyret bliver Hunni til en astronaut, der tager på mission for at finde fredagsslik i rummet. Han lander på en fjern slikplanet, hvor han møder et venligt slikrumvæsen, der lader Hunni tage alt det fredagsslik han vil. Men da Hunni ikke kan lade være med at smage på den eneste ting, som han har lovet ikke at tage, så vækker han slikrumvæsenets vrede. Nu må Hunni prøve at gøre det godt igen.

12:35  

Ramajetterne II (9)
Ramajetterne II (9) Så er der igen ballade i Ramasjang Lufthavn. Alle drengene glemmer helt at arbejde, da smukke Rosa vender hjem fra Australien og tryllebinder dem med gode historier, kage og feriebilleder. Sus må helt alene sørge for, at alt ikke ender i kaos.

12:55  

Superhelten Sprinter Galore (18)
Superhelten Sprinter Galore (18)

12:55  

Superhelten Sprinter Galore (16)
Superhelten Sprinter Galore (16)

12:55  

Superhelten Sprinter Galore (14)
Superhelten Sprinter Galore (14)

12:58  

Superhelten Sprinter Galore (13)
Superhelten Sprinter Galore (13)

13:00  

Monster Buster
Monster Buster Emilia er rigtigt træt af et dumt mumie-fantasimonster, der gemmer sig ude på gangen. Heldigvis kommer MonsterBuster Silja og hjælper hende med at buste det. For selvom monstre ikke findes i virkeligheden, kan man godt være bange for dem - og have brug for hjælp til at få dem væk.

13:20  

Ramasjang Mysteriet (1)
Ramasjang Mysteriet (1) Der sker mystiske ting i Ramasjang. Byens syv skurke driller, og ting forsvinder. Heldigvis har Kristian en hemmelig detektivhule under byen, hvor han med hjælp fra superseje børn løser dagens mysterium.

13:45  

Onkel Rejes fede sommerferie (8)
Onkel Rejes fede sommerferie (8) Onkel Reje er i fuld gang med forberedelserne til at blive far. Men inden han ved af det, er det nyheden om Moses Hansen Hansens dødsensfarlige Dødsdrome, der tager opmærksomheden. For Onkel Reje mener godt, at man kan køre på motorcykel, selvom man er gravid. Desværre for ham er de børnehadende naboer Didrik og Skidrik også dukket op ved Dødsdromen og de har planer om at udnytte situation til én gang for alle at tilintetgøre Onkel Reje.

14:05  

Motor Mille og uniformerne - Politi (1)
Motor Mille og uniformerne - Politi (1) Nogle mennesker lever af at hjælpe andre, fx politiet. I dette afsnit fortæller Motor Mille om dengang hun sammen med en politimand og politihunden Elvis fandt en tyv, der var på spil og lærte, hvad man som politimand skal være god til.

14:20  

Sprinter Galore (3)
Sprinter Galore (3) Magnus forældre skal i byen på deres bryllupsdag, men de har ingen til at passe Magnus mens de er væk. Heldigvis træder Sprinter til og siger at han da sagtens kan passe Magnus og så ender de to med at være alene hjemme. Men hvad er det lige man skal når man er barnepige og hvad sker der, hvis man larmer så meget at Heino kommer på uanmeldt besøg?

14:35  

Gry og Regnbueriget
Gry og Regnbueriget

DR1

15:25  

Hercule Poirot (35)
Hercule Poirot (35) Engelsk krimiserie med David Suchet som Agatha Christies berømte detektiv. (Agatha Christie's Poirot) "Den italienske adelsmand". Miss Lemons kærlighedsliv bringer Poirot på sporet af gerningsmanden, da den italienske grev Foscatini findes myrdet.

16:20  

Hercule Poirot (36)
Hercule Poirot (36) Engelsk krimiserie med David Suchet som Agatha Christies berømte detektiv. (Agatha Christie's Poirot) "Chokoladeæsken". Poirot vender hjem til Bruxelles for første gang i mange år. Og i tankerne vender han tilbage til en 20 år gammel sag, som aldrig officielt blev opklaret.

17:10  

Lykkeland II (4:8)
Lykkeland II (4:8) Norsk prisvindende dramaserie fra 2022. Anna opdager at der sløses med sikkerheden under et prøvedyk. C-max kæmper med økonomien, og Christian opdager hvorfor. En hvirvelvind af forandringer og nye muligheder. Dramaserien 'Lykkeland' er norsk tv's prisbelønnede storsatsning om Norges olieeventyr.

DR2

15:15  

Arkitektens Hjem: Chris Thurlbourne (4:8)
Arkitektens Hjem: Chris Thurlbourne (4:8) Livet i Træerne. Eva Harlou besøger arkitekten Chris Thurlbourne i hans hus i Højbjerg ved Aarhus. Det ligger på en grund fyldt med træer. Det er delvist opført af de træer, som er fældet for at gøre plads til huset, som nærmest fletter fingre med den omgivende natur. Det er et sted med plads til børn og med ekstreme naturoplevelser meget tæt på; fugle, dyr, træer, himmel, skyer, lyn, snestormens tuden og vinternattens mørke. Sendt første gang 22.03.11

15:45  

Den kolde krig - set med franske øjne (3:6)
Den kolde krig - set med franske øjne (3:6) Fransk dokumentar 2021. (Apocalypse: War of Worlds) 1950. Koreakrisen trækker ud. Det lykkes General Douglas MacArthur og hans tropper at gå i land ved byen Inchon. Men krigen er ikke forbi. Nordpå står amerikanerne over for en ny og uventet fjende. På den anden side af Yalu-floden har Mao placeret en styrke på 300.000 mand. Truman overvejer at anvende atombomben.

16:35  

Den kolde krig - set med franske øjne (4:6)
Den kolde krig - set med franske øjne (4:6) Fransk dokumentar 2021. (Apocalypse: War of Worlds) 1953. Efter mange timers lidelse er Stalin, den store landsfader, død. Hans mulige efterfølgere strømmer ivrigt til for at se hans balsamerede lig og vise deres sidste respekt. I Østberlin tændes et glimt af håb i de tyske arbejdere, der sætter sit op imod partiet. Men det undertrykkes hurtigt af sovjetterne.

17:30  

Den klassiske musikquiz (1:8)
Den klassiske musikquiz (1:8) Phillip Faber byder velkommen til en ny sæson af Den klassiske musikquiz og forsøger at holde styr på de to holdkaptajner Frederik Cilius og Mathias Hammer. Med sig har de Katrine Gislinge, Isabella Hübener, Jacob la Cour og Victor Koch. DR SymfoniOrkestret og dirigent Petr Popelka står for musikken. Hvor svært er det at genkende musik spillet bagfra? Er det muligt ud fra dirigentens gestik at gennemskue, hvad han dirigerer, uden at orkestret spiller til? Kan man fremføre orkestermusik udelukkende på slagtøjsinstrumenter? Og hvem er hurtigst, når de to hold skal finde frem til et stykke musik, der er klippet op i små bidder? Sendt første gang 08.09.2019

TVR

15:00  

Gilbert Syltespire
Gilbert Syltespire Sifs statue + Op af sofaen

15:20  

Ricky Zoom
Ricky Zoom

15:30  

Remy og Boo
Remy og Boo

15:40  

Gurli Gris
Gurli Gris Tegnefilm med dansk tale

15:45  

Gurli Gris
Gurli Gris Tegnefilm med dansk tale

15:50  

Simon III
Simon III

15:55  

Simon III
Simon III

15:57  

Simon III
Simon III

15:57  

Simon III
Simon III

16:00  

Peter Pedal
Peter Pedal

16:15  

Pip og Poppy
Pip og Poppy

16:20  

Chuggington
Chuggington Følg de tre lokomotiver Brewster. Koko og Wilson, der netop er kommet i praktik som arbejdstog i byen Chuggington.

16:35  

Paw Patrol V
Paw Patrol V Tegnefilm med dansk tale Vovserne redder bogbussen + Vovserne redder Humdingers hoved

16:55  

Trex
Trex Da Simon skal spille tennis, opdager han at alle tennisboldene er i Trex' mave. Desværre er Trex stadig sulten og sluger en hel dunk med afføringsmiddel hos dyrlægen. Men alt ender lykkeligt pånær for dyrlægen.

17:05  

Stop!
Stop! Familien er klædt fint på fra top til tå før dagens familiefotografering. Men der er forskellige opfattelser af, hvad et fint fotografi er, og Maja er sjældent den, der giver sig i første omgang.

17:15  

Bamselægen - Blæren (6)
Bamselægen - Blæren (6) I dag kører Sandra ud i sin bamselance for at hente Lau og Anri. Lau synes det er mærkeligt, at Anri har så ondt i maven. For den har ikke spist noget, den ikek måtte. Hvad mon der er galt?

17:30  

Motor Mille og Børnebanden (7)
Motor Mille og Børnebanden (7) Hvad er "det lille hus", som den sure mand skal ud på? Og hvorfor skærer han børnebøger i stykker og ruller siderne sammen? Motor Mille og Børnebanden vil have de stjålne børnebøger tilbage, men sækken med bøger er meget tung.

17:50  

Onkel Reje og børnenes brevkasse (3)
Onkel Reje og børnenes brevkasse (3) Se hvor Onkel Reje og Brille tager hen i verden med rejseknappen i denne uge og mød også Onkel Rejes sure sokker, der elsker at fortælle vittigheder.

DR1

18:00  

Auktionshuset II (2)
Auktionshuset II (2) I Auktionshuset trækker beslaglagte ure fra Stein Baggers konkursbo stor opmærksomhed. Det er Jesper Bruun Rasmussens søn, Frederik der styrer slagets gang fra podiet og Auktionshusets ur-ekpsert Kristian Haagen som har vurderet urene. Spørgsmålet er blot om det lykkes den unge generation at sælge dem når den tidligere ejer hedder Stein Bagger. I nordjylland venter en familie håbefuldt på at Auktionshusets antikvitetsekspert, Finn Meesenburg, vurderer om deres russiske arvegods stammer fra Zaren. Viser det sig at være tilfældet, kan familien hente deres anden søn hjem fra Nepal. Og selvom de rutinerede eksperter i skranken har set mange ting, kan de stadigt overraskes når danskere kommer ind med antikke lægeskabe og store figurer i rav.

18:30  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

18:50  

Vores Vejr
Vores Vejr DR's vejrudsendelse, der i løbet af ugen gør dig klogere på vejret, der var, og hvad der venter os.

19:00  

Aftenshowet
Aftenshowet DR1s journalistiske talkshow direkte fra Rådhuspladsen i København.

20:00  

Kender Du Typen? - Med blomstereng og babyrytmik
Kender Du Typen? - Med blomstereng og babyrytmik Hvem er det, der har holdt barselsorlov i sit sommerhus, som har skiftet sin Alfa Romeo ud med en el-bil og som slider en telefon op om året? Det skal livsstilseksperterne Anne Glad Wagner og Flemming Møldrup regne ud, når Kender Du Typen? besøger et smukt beliggende sommerhus i Kikhavn tæt på Hundested. Vært: Anna Lin

20:30  

Billet til Kærlighed: Skal vi blive ved med at ses?
Billet til Kærlighed: Skal vi blive ved med at ses? De 4 dages rejse-date er ved at være slut, og de skal alle sammen beslutte om de vil se hinanden igen, når de er kommet hjem. Maria får endelig fortalt Kasper hvordan hun har det og Pia og Jens tager en forsonende tur på kanalerne i Amsterdam. René og Camilla kysser farvel i lufthavnen i Kastrup - og bliver enige om at ses igen: er kærligheden endelig flyttet ind?

DR2

18:30  

Mord i middelalderen - Mordet på Knud Lavard (4:4)
Mord i middelalderen - Mordet på Knud Lavard (4:4) Mord i Middelalderen rejser denne gang tilbage til 7. januar 1131 hvor statsmanden Knud Lavard bliver lokket i baghold i Haraldsted og får sit hoved kløvet i to. Morderen er hans fætter Magnus, Kong Niels søn. Knud Lavard bliver senere kåret som helgen, og Magnus bliver dræbt i det oprør, der kommer som reaktion på mordet. Men hvorfor skulle Knud myrdes, hvad var Magnus bange for og hvad betød mordet for Danmark? Dette er historien om familieintriger, magtkamp og jalousi mellem to fætre. Og om et mord, der kommer til at påvirke hele kongerækken.

19:00  

Rigsfællesskabets historie: 2. Verdenskrig (3:6)
Rigsfællesskabets historie: 2. Verdenskrig (3:6) I de fem krigsår er Grønland og Færøerne uden for Danmarks kontrol. De amerikanske baser i Grønland bliver afgørende for krigen mod nazisterne, og grønlænderne omfavner de nye impulser udefra. Færingerne tjener formuer på fisk. I danskernes fravær forsøger tilhængerne af selvstyre at tage magten på Færøerne, men de 5000 britiske tropper på øerne truer med at slå 'oprørerne' ned.

19:30  

Danmarks hemmeligste spionægtepar (2:4)
Danmarks hemmeligste spionægtepar (2:4) David modtager en mystisk mail fra en hemmelig afsender og får ny viden om hverdagen på aflytningstjenestens hovedkvarter, Sandagergård. Og pludselig får David fingrene i nogle meget gamle smalfilm, som ingen i offentligheden nogensinde før har set.

20:00  

Monarkiets myter (1:6)
Monarkiets myter (1:6) Britisk dokumentarserie fra 2021. (Royal History's Myths and Secrets) Rygter, spekulationer og løgne. Historiker Lucy Worsley afslører, hvordan historieskrivning er blevet manipuleret og mytologiseret af generationer af politikere og forfattere. Denne gang undersøger hun den engelske Reformation. Var kong Henrik VIIIs skilsmisse fra Katharina af Aragonien den virkelige årsag til Englands splittelse fra det katolske Europa? Eller arbejdede en hemmelig politisk dagsorden bag kulisserne?

TVR

18:00  

F for Får
F for Får Navnet er Får - Frode Får. Fårrygende animation fra Aardman

18:00  

F for Får
F for Får Navnet er Får - Frode Får. Fårrygende animation fra Aardman

18:01  

F for Får
F for Får Navnet er Får - Frode Får. Fårrygende animation fra Aardman

18:10  

Pyjamasheltene III
Pyjamasheltene III

18:20  

Dino-ranchen
Dino-ranchen

18:35  

Smølferne
Smølferne

18:44  

John Dillermand (2)
John Dillermand (2) Tænk hvis du havde verdens længste diller! Det har John. Den får ham tit i problemer og det kan blive rigtig pinligt, men når han står ved at han er anderledes, så kan han redde børn, babyer og biler og sågar hejse flaget - med dilleren. Faktisk kan han redde hele verden, hvis han bare får lov.

18:44  

John Dillermand (1)
John Dillermand (1) John bruger dilleren som hundesnor, og pludselig er hundeluftning det nemmeste i hele verden. Men da alle naboerne pludselig også vil have John til at lufte deres hunde, bliver det hele for meget. En kat kommer på tværs og John mister alle hundene til stor forargelse for ejerne. John må vise sit værd, og med dilleren indfanger han til sidst alle hundene, og redder dagen.

18:45  

100% Ulv
100% Ulv

19:10  

Wild Kratts III (1)
Wild Kratts III (1)

19:35  

Svampebob Firkant VIII (16)
Svampebob Firkant VIII (16)

20:00  

Godnat - nu går vi i seng
Godnat - nu går vi i seng

DR1

21:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

21:20  

Londongrad (2:3) 14 mystiske dødsfald
Londongrad (2:3) 14 mystiske dødsfald Britisk dokumentarserie fra 2022. (Once Upon a Time in Londongrad) Da Putin kommer til magten, falder Boris Beresovskij i unåde og må flygte til Storbritannien. Her planlægger han at vælte Putin - men planen har en pris. I et desperat forsøg på at få sin milliardformue ud af Rusland udtænker han i samarbejde med Scot Young en risikable plan: Project Moscow. Men da projektet falder til jorden, begynder folk at dø.

22:10  

Wallander: Mordbrænderen
Wallander: Mordbrænderen Svensk krimi fra 2014. (Wallander - Mordbrännaren) Kurt Wallander har fået konstateret Alzheimers, men gør sit bedste for at holde det skjult for sine omgivelser. Samtidig løslades den unge Tommy Ek efter en dom for flere brandstiftelser. De lokale stoler ikke på ham, og snart rammes egnen da også af flere brande. Men er det Tommy, der er på spil igen? Kurt Wallander: Krister Henriksson.

23:40  

Gift ved første blik USA XIII (7:26)
Gift ved første blik USA XIII (7:26) De fem nygifte par er på bryllupsrejse i Florida Keys. En brudgom opdager, at hans brud er meget svær at behage, mens bryllupsrejsen for et andet par ender, før den overhovedet er begyndt.

DR2

21:00  

Michelin - fortællinger fra køkkenet
Michelin - fortællinger fra køkkenet Dansk dokumentarfilm fra 2017 Guide Michelin har eksisteret i 117 år og har uddelt stjerner siden 1930'erne. Den er stadig den vigtigste madbibel i verden, som alle kokke - hvis de skal være helt ærlige - måler sig selv op imod. Men hvorfor har den guide så stor en magt? "Michelin - fortællinger fra køkkenet" giver et dybdegående, ærligt og relevant indblik i, hvad der skal ofres og investeres for at være Michelin-stjerne restaurant. Filmen går én til én med verdens bedste kokke og serverer en udsøgt menu af restauranter og eksperter, krydret med et øjenåbnende kig på styrker og svagheder ved den berømte guide.

22:20  

Filmselskabet Delight - Verdens Værste Menneske
Filmselskabet Delight - Verdens Værste Menneske Med 'Verdens Værste Menneske' færdiggør Joachim Trier sin mesterlige Oslo-trilogi ('Reprise' og 'Oslo, 31.August'), hvor den rastløse Julie løber ind i det ene eksistentielle spørgsmål efter det andet. Per Juul Carlsen og Maria Månson folder filmen ud, og trækker tråde til Søren Kierkegaard og Audrey Hepburn.

22:55  

Hvad gør vi nu?
Hvad gør vi nu? Fransk-libanesisk komediedrama fra 2011. (Et maintenant on va où?) I en libanesisk landsby har kristne og muslimer levet i fred og fordragelighed i århundreder. Men på det seneste er omverdenens religiøse stridigheder begyndt at brede sig til landsbyens mænd. Nu går byens kvinder sammen på tværs af religiøse skel for at stoppe voldsspiralen og genoprette freden mellem deres mænd. Det kræver både list og personlige ofre. Takla: Claude Baz Moussawbaa. Afaf: Layla Hakim. Amale: Nadine Labaki. Instruktion: Nadine Labaki.

TVR
DR1

01:05  

Hotel Portofino (4:6)
Hotel Portofino (4:6) Britisk dramaserie fra 2022. Bella beslutter sig for, at hun ikke længere vil finde sig i Danionis afpresning. Hun er også bekymret for, om Lucian og Rose er et godt match. Men da hun deler sine tanker med Roses mor Julia, er svaret meget kontant. Danioni gør alvor af sine trusler. Han giver et af Bellas breve til Cecil, og truer med at lukke hotellet. Men så bliver Rubens-maleriet stjålet.

02:05  

Taggart: Dødsdømt
Taggart: Dødsdømt Skotsk krimi fra 2005. (Taggart: Dead Man Walking) Mekanikeren Andrew Nye bliver tortureret ihjel på sit værksted. Taggart-holdet står uden motiv eller mistænkte, indtil en stikker peger dem i retning af gangsterbrødrene Jed og Archie Callaghan. Jed og Archie har slået sig ned på et fornemt gods, hvor de giver den som landadel med perfekte manerer. Men Burke og hans folk har svært ved at tro på, at de berygtede brødre pludselig er blevet lovlydige mænd. Jackie Reid: Blythe Duff. Robbie Ross: John Michie. Matt Burke: Alex Norton. Instruktion: Alan MacMillan.

03:15  

I hus til halsen (3:8)
I hus til halsen (3:8) Lis (54) har handicappede tvillinger. I snart 18 år har hun været hjemmepasser for sin ene dreng, men snart flytter han hjemmefra, og så har Lis ikke længere råd til at bo i huset. Problemet er, at ingen vil købe huset, som er fyldt med handicapudstyr. Designer Søren Vester, tømrer Dennis Salomonsen og ejendomsmægler Line Frank går all in for at hjælpe, men Søren bliver måske lidt for kreativ i sit farvevalg på toilettet.

DR2

00:30  

I heroinens spor (2:5)
I heroinens spor (2:5) Amerikansk dokumentarserie fra 2018. (The Trade) Siden år 2000 er der registreret over 300.000 opiatrelaterede dødsfald i USA. Stofferne kommer typisk fra Mexico, hvor myndighederne kæmper en hård kamp mod narkokartellerne. Her følger vi kriminalassistent Mark Edwards, der forsøger at finde frem til den person, som gav dødbringende heroin til en enlig mor. Og vi møder en far, der kæmper for at hjælpe sin datter ud af et stofmisbrug.

01:20  

Fodboldlegenden George Best - fodbold, druk & rock'n'roll
Fodboldlegenden George Best - fodbold, druk & rock'n'roll Britisk dokumentar fra 2017. (George Best: All by Himself) Fodboldstjernen, George Best, var en af de bedste fodboldspillere i verden. Han havde det hele: et ubestrideligt talent, en fantastisk karriere og hele fodboldverdenens beundring. Men han havde også et depressivt sind, som sendte ham ud i et voldsomt alkoholmisbrug. Her er historien om den selvdestruktive superstjerne fortalt af dem, der kendte ham bedst.

TVR

01:40  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

 
 
 

Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2022, BLAABJERG.info. Alle rettigheder forbeholdes.
0629001650